GolDiet

מאירה גולדמן-דיאטנית קלינית

מתכונים


מצרכים:

1 שקית לקט סיני (סנפרוסט)
1 ביצה
2-3 כפות אבקת מרק עוף
1 כף עמילן תירס
1 כף רוטב סויה
1 בצל ירוק

אופן ההכנה :

לבשל את הירקות במשך כ – 20 דקות.
להוסיף אבקת מרק ורוטב סויה.
לדלל עמילן תירס + ¼ כוס מים קרים ולהוסיף למרק.
לטרוף ביצה ולהוסיף למרק כך שיווצרו נטיפים.
להוסיף בצל ירוק קצוץ ולבשל כדקה.

* אפשר להוסיף כדורי בשר או נתחי חזה עוף.



מצרכים:

דלורית בינונית/ דלעת

4-5 קישואים
1 בצל
2-3 כפות אבקת מרק
קורט פלפל שחור
שמיר

אופן ההכנה :

לבשל דלורית כ – 4-5 דקות במיקרו, לקרר, להסיר את הקליפה ולחתוך לקוביות.
לשטוף את הקישואים ולחתוך לקוביות. לבשל דלורית, קישואים ובצל כ – 20 דקות.
לכתוש במעבד מזון למחית חלק הירקות או את כולם.
להחזיר את הירקות, להוסיף מים בהתאם לצורך, להוסיף אבקת מרק תבלינים ולבשל עד רתיחה.
להוסיף שמיר חתוך ולבשל כדקה.


מצרכים:
1 חסה אמריקאית שטופה
1סלסלה נבטים עבים
1 כף שומשום קלוי
1 כף רוטב לפי מתכון למנה

אופן ההכנה:
לקרוע ביד את עלי החסה ואת הנבטים.
לפזר את השומשום ולערבב עם הרוטב.
רוטב: לחלק לחלקים שווים את הפריטים הבאים:שמן קנולה,
רוטב סויה, חומץ ודיאטיפ או סוכר.

4. ניתן להכין סלט זה גם עם כרוב לבן.







מצרכים:

חצי שקית גזר גמדי ( 400 גר')

1 קופסה תירס גמדי

1 פלפל אדום או ירוק חתוך לרצועות

חצי שקית שעועית ירוקה חתוכה (400 גר')

1 בצל ירוק חתוך

אופן ההכנה:

להכין רוטב הכולל :2 כפות רוטב סויה , 2 כפות סילאן ( דבש תמרים ),2
קוביות שיני שום קפוא,פלפל שחור,מעט צ'ילי מתוק(מיובא מתיאלנד).
לחמם 1 כף שמן סויה או קנולה , להוסיף את הרוטב למספר שניות ולהוסיף
את כל הירקות.להקפיץ את הירקות למשך כ – 3-4 דקות ,להסיר מהאש,
לקרר ולהגיש קר או חם.



מאפה גבינה (זכה בתחרות "עשרת המתכונים הבריאים" של תנובה)

מצרכים:

קופסא קוטג 5%
50 גר' גבינת גלבוע מגוררת או עמק לייט
150גר' גבינה צפתית 5% מגוררת
2 ביצים
1 יוגורט אחד וחצי אחוז קטן
קורט מלח
1 כף קמח תופח
2 עלי לזניה שבורים לחתיכות גסות.( ברילה )
תבליני פיצה

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את המצרכים לפי הסדר המצוין לעיל :גבינות, ביצים,יוגורט ומלח.
2. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב כ -דקה.
3. מוסיפים את עלי הלזניה השבורים ומערבבים. .
4. מרססים תבנית אינגליש קייק קטנה או תבנית בינונית אחרת בתרסיס שמן.
5.,משטחים את התערובת ומפזרים מעל את התבלינים.
6. אופים כ - 40 דקות בחום בינוני.
7.מחלקים את המאפה ל - 4 מנות , כל מנה מספקת כ – 200 קל'.

כל מנה שווה ל - 2 מנות חלבון + ½ מנת פחמימות (1 פר' לחם קל )
יכולה להיות תחליף לארוחת צהרים / ערב.




מצרכים :

2 פלפלים אדומים
2 פלפלים ירוקים
2 פלפלים צהובים
1 סלסלה פיטריות טריות
1 בצל בינוני
1 קופסה תירס גמדי
1 כף שמן זית / קנולה
4 שיני שום דורות בטעם אסייתי

אופן ההכנה :

1. לחתוך את הפלפלים לקוביות גדולות.
2. לחתוך את הפטריות לחתוך לרבעים.
3. לחתוך את הבצל לקוביות גדולות.
4. לחתוך את התירס לפרוסות גדולות ( 3 חלקים ).
5. במחבת או בסיר לחמם את השמן ולהקפיץ את כל הירקות למשך כ – 5 דקות.
6. כאשר הירקות רכים במידה האהובה עליך להוסיף את שיני השום ולהקפיץ עוד כדקה.
7. לא להוסיף מלח בזמן הבישול !!
8. בסיום ההקפצה להמליח ולתבל לפי הטעם.
9. אפשר להוסיף לתבשיל אורז / תירס / פסטה וכו' אך יש לחשב את הכמות כתוספת פחמימה.

כל הזכויות שמורות. אין להעתיק ולפרסם ללא רשות את המתכונים